1Τι άλλες υπηρεσίες προσφέρει το C.A.S.E.-ACCESS;

Στο CASE-ACCESS βοηθάμε υπεύθυνα τους υποψήφιους φοιτητές να επιλέξουν, ανάλογα με τα προσόντα τους, το κατάλληλο Πανεπιστήμιο και τμήμα και διενεργούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ΣΙΓΟΥΡΗ εισαγωγή τους στο ιδρυμα της επιλογής τους.

Πιό συγκεκριμένα:

 • ερευνούμε, συμβουλεύουμε και προτείνουμε τις κατάλληλες σχολές και πανεπιστήμια για κάθε υποψήφιο.
 • πληροφορούμε για τις προυποθέσεις εισαγωγής στα Βρετανικά πανεπιστήμια, τις συνθήκες ζωής και φοίτησης στη Βρετανία, το κόστος καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας.
 • διενεργούμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (συμπλήρωση αίτησης UCAS, επικοινωνία και αλληλογραφία με τα πανεπιστήμια) για την εισαγωγή σας.
 • φροντίζουμε για τις μεταφράσεις και επικυρώσεις των σχετικών εγγράφων
 • υποβάλλουμε έγκαιρα τις αιτήσεις στις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων ή ακόμα και σε ιδιωτικές που υπάρχουν στις διάφορες πόλεις, για την στέγαση των υποψηφίων φοιτητών.
 • συμπληρώνουμε και υποβάλλουμε όλα τα έγγραφα και την αίτηση που χρειάζεται για την έγκριση και χορήγηση του φοιτητικού δανείου που καλύπτει τα δίδακτρα των φοιτητών, για ΟΛΑ τα έτη των σπουδών τους.
2Γιατί να προτιμήσω το C.A.S.E.-ACCESS;
 • Πολυετής εμπειρία με πάνω από 8500 φοιτητές μας να έχουν εισαχθεί επιτυχώς στα Βρετανικά πανεπιστήμια
 • Είμαστε επίσημο Eξεταστικό κέντρο του CIE (Cambridge International Examinations) για τις εξετάσεις του GCE (Α-Level)
 • Πάνω από 8500 φοιτητές μας, έχουν εισαχθεί επιτυχώς στα Βρετανικά πανεπιστήμια
 • Ολιγομελή τμήματα: Μέσος όρος σπουδαστών ανά τάξη 5 σπουδαστές
 • Συγχρονο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας
 • ‘Αριστη ακαδημαική κατάρτιση
 • Καθηγητές έμπειροι και καταξιωμένοι με μεταπτυχιακους τίτλους σπουδών στην Μεγάλη Βρετανία.
 • Ακαδημαϊκή στήριξη για κάθε φοιτητή: Προσωπικός ακαδημαϊκός σύμβουλος για κάθε σπουδαστή, τμήμα υποστήριξης Αγγλικών και ενίσχυσης σε όλα τα μαθήματα.
 • Υπεύθυνη και σοβαρή αντιμετώπιση με ουσιαστική και ειλικρινή ενημέρωση για τα πανεπιστήμια, τους κλάδους σπουδών και τις ειδικότητες.
 • Βάζουμε υψηλούς μεν αλλά ρεαλιστικούς στόχους για τους μαθητές μας τους οποίους εκπληρώνουμε στη διάρκεια της συνεργασίας μας, αποφεύγοντας μεγαλόπνοες υποσχέσεις που συνήθως δίνονται στην αρχή και παίρνονται πίσω στο τέλος.
3Γιατί να σπουδάσω στη Μεγάλη Βρετανία;

Οι σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία για τον Έλληνα φοιτητή παρουσιάζουν πάρα πολλά ακαδημαικά, επαγγελματικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα. Επίσης το κόστος αυτών είναι πολλές φορές ισόποσο ή ακόμα και χαμηλότερο από τις αντίστοιχες σπουδές στην Ελλάδα.

Πρώτα απ’ όλα το επίπεδο μόρφωσης και ποιότητας εκπαίδευσης είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Τα Βρετανικά Πανεπιστήμια είναι στην πλειονότητα δημόσια και αναγνωρισμένα όχι μόνο από το Ελληνικό ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Aκαδημαικών & Πληροφόρησης) αλλά και παγκοσμίως .

Η υπάρχουσα υποδομή σε αμφιθέατρα, βιβλιοθήκες, δίκτυα υπολογιστών, εργαστήρια, πρόσθετα βοηθητικά μαθήματα (tutorials), είναι υψηλού επιπέδου. Πολύ συχνά είναι επίσης τα διάφορα έκτακτα σεμινάρια, παροχή επιστημονικών συνεργασιών με επισκέπτες καθηγητές, ομιλίες προσωπικοτήτων με διεθνή ακτινοβολία, διοργάνωση εκθέσεων επάνω σε κάθε γνωστικό αντικείμενο, διεθνή συμπόσια, κλπ.

Εξειδικευμένοι σύμβουλοι και προσωπικό, με μοναδικό ρόλο την διακριτική και φιλική -οποιασδήποτε φύσης - υποστήριξη στους φοιτητές, παρέχεται από όλα τα Πανεπιστήμια και είναι στην διάθεσή τους κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Επιπλέον σε κάθε φοιτητή αντιστοιχεί ένας σύμβουλος καθηγητής (personal tutor), ο οποίος είναι στη διάθεση του φοιτητή όλο το χρόνο για οποιαδήποτε ακαδημαική ή άλλη συμβουλή και καθοδήγηση.

Εξοπλισμένα Κέντρα Υγείας με εξειδικευμένο επιτελείο γιατρών και νοσοκόμων είναι στη διάθεση των φοιτητών δωρεάν όλο το χρόνο για οποιαδήποτε πρόβλημα υγείας αντιμετωπίσουν κατά την διάρκεια των σπουδών τους.

Σχεδόν όλα τα Πανεπιστήμια στην Μεγάλη Βρετανία έχουν ένα σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών (Hellenic Society) που ενώνει τους Έλληνες σπουδαστές όχι μόνο του Πανεπιστημίου αλλά, πολύ συχνά, και άλλων κολλεγίων που βρίσκονται στην ίδια πόλη ή και σε γειτονικές, εφόσον εκεί δεν υπάρχει άλλη Hellenic Society. Οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις και συνεστιάσεις και δραστηριοποιούνται σε μορφωτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Ακριβώς όπως και οι Βρετανοί φοιτητές, έτσι και οι Ελληνες, σαν μέλη της Ευρωπαικής Ενωσης, έχουν δικαίωμα να πάρουν φοιτητικό δάνειο από την Βρετανική κυβέρνηση για να καλύψουν τα δίδακτρα του πανεπιστημίου, τα οποία ανέρχονται σε 7.500-9.000 λίρες ετησίως, ανάλογα με το πανεπιστήμιο. Το φοιτητικό αυτό δάνειο, το οποίο έχει πολύ μικρό επιτόκιο, πληρώνεται κατευθείαν στο πανεπιστήμιο και αποπληρώνεται με δόσεις, αφού ο φοιτητής έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο και εφόσον κερδίζει πάνω από 17.000 λίρες το χρόνο. Σημειωτέον ότι τα δίδακτρα των πανεπιστημίων της Ουαλίας ανέρχονται σε 3.500 λίρες, ενώ τα πανεπιστήμια της Σκωτίας είναι σχεδόν δωρεάν.

Επιπλέον σε όλους τους φοιτητές παρέχεται αναβολή στράτευσης για την ολοκλήρωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, τουλάχιστον 6-8 χρόνια.

Γενικά οι σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία είναι πολύ ευχάριστες και αποδοτικές. Οπωσδήποτε τόσο το περιβάλλον όσο και ο πράος χαρακτήρας των Βρετανών βοηθούν σημαντικά. Η Αγγλική γλώσσα είναι σήμερα το καθιερωμένο μέσον επικοινωνίας των λαών και φυσικά το πτυχίο που προέρχεται είτε από προπτυχιακές σπουδές, (BSc, BA, ΒΕng), είτε από μεταπτυχιακές σπουδές, (MSc, MA, PhD), έχει διεθνή αποδοχή και αναγνώριση, ανάλογα δε με το γνωστικό αντικείμενο και τις λοιπές συγκυρίες σίγουρα υπερέχει σαν ακαδημαϊκό προσόν εκεί όπου είναι απαραίτητο να συνεκτιμηθεί για κάθε επιτυχημένη ακαδημαϊκή ή επαγγελματική σταδιοδρομία.

4Σε ποιά Πανεπιστήμια έχουν εισαχθεί οι σπουδαστές σας;

ABERDEEN
ABERTAY DUNDEE
ABERYSTWYTH
ANGLIA RUSKIN
ASTON
BATH
BANGOR
BEDFORDSHIRE
BIRKBECK, University of London
BIRMINGHAM
BIRMINGHAM CITY
BOURNEMOUTH
BRADFORD
BRIGHTON
BRISTOL
BRISTOL WEST OF ENGLAND
BRUNEL
CAMBRIDGE
CARDIFF
CITY
CENTRAL ENGLAND
CENTRAL LANCASHIRE
COVENTRY
CRANFIELD
DE MONTFORT
DERBY
DUNDEE
DURHAM
EAST ANGLIA
EAST LONDON
EDINBURGH
ESSEX
EXETER
GLAMORGAN
GLASGOW
GLASGOW CALEDONIAN
GOLDSMITHS University of London
HARPER ADAMS
HERTFORDSHIRE
GREENWICH
HERIOT-WATT
HUDDERSFIELD
HULL
IMPERIAL COLLEGE LONDON
KENT INSTITUTE OF ART AND DESIGN
KING’S COLLEGE
LEEDS METROPOLITAN
KEELE
KENT
KINGSTON
LANCASTER
LEEDS
LEICESTER
LINCOLN
LIVERPOOL
LONDON SCHOOL OF ECONOMICS (LSE)
LIVERPOOL JOHN MOORES
LONDON METROPOLITAN
LOUGHBOROUGH
MANCHESTER
MANCHESTER METROPOLITAN
MIDDLESEX
NAPIER
NEWCASTLE
NORTHUMBRIA
NOTTINGAM
NOTTINGHAM TRENT
OXFORD
OXFORD BROOKES
PLYMOUTH
PORTSMOUTH
QUEEN MARY
READING
ROBERT GORDON
ROEHAMPTON
ROYAL HOLLOWAY
SCHOOL OF PHARMACY
SOUTHAMPTON
SOUTHAMPTON SOLENT
STAFFORDSHIRE
ST ANDREWS
SALFORD
SHEFFIELD
SOUTH BANK
SOUTH WALES
STIRLING
STRATHCLYDE
SUNDERLAND
SURREY
SUSSEX
SWANSEA
TEESIDE
UCL – University College London
UNIVERSITY COLLEGE BIRMINGHAM
WOLVERHAMPTON
WARWICK
WEST LONDON
WESTMINSTER
YORK
5Τι είναι η UCAS;

Η UCAS (Universities and Colleges Admissions Service) είναι ένας Βρετανικός Οργανισμός που κύριο ρόλο έχει να λειτουργεί τις διαδικασίες των αιτήσεων για όλα τα Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Για να εισαχθεί κάποιος υποψήφιος φοιτητής σε ένα Βρετανικό Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να υποβάλει μία online αίτηση στην UCAS. Στην αίτηση αυτή, εκτός των προσωπικών του στοιχείων (όνομα, επώνυμο, διεύθυνση κλπ) ο υποψήφιος θα πρέπει επίσης να γράψει ένα κείμενο με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και επιδιώξεις (personal statement) και να διαλέξει μέχρι και πέντε Πανεπιστήμια δηλώνοντας το συγκεκριμένο τμήμα επιλογής του.

Απαραίτητο κομμάτι της αίτησης είναι και μία συστατική επιστολή που θα πρέπει να υποβληθεί από κάποιο ακαδημαικό πρόσωπο που να γνωρίζει τον υποψήφιο.

Η αίτηση αυτή προωθείται από την UCAS στα πέντε Πανεπιστήμια επιλογής του υποψηφίου τα οποία και αποφασίζουν εάν και με ποιές προυποθέσεις θα γίνει δεκτός.

Ετσι ο υποψήφιος, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς αριθμούς της αίτησής του ενημερώνεται μέσω UCAS για οποιαδήποτε απόφαση των Πανεπιστημίων μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδιακασία εισαγωγής του σε ένα από τα πέντε Πανεπιστήμια που επέλεξε.

To C.A.S.E.-ACCESS είναι εγγεγραμμένη σχολή στην UCAS με αριθμούς C47428E και Α48828S

6Τι είναι το Clearing και σε ποιούς απευθύνεται;

Το Clearing είναι μία υπηρεσία της UCAS που λειτουργεί κάθε χρόνο από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου και σκοπό έχει να βοηθά τους μαθητές να εισαχθούν στα Βρετανικά Πανεπιστήμια τον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Απευθύνεται στους μαθητές που:

 • αποφάσισαν να παρακολουθήσουν κάποιο πανεπιστήμιο στην Αγγλία σχετικά αργά (μετά τις 30 Ιουνίου)
 • δεν πέτυχαν τις βαθμολογίες που τους ζητήθηκαν από τα πανεπιστήμια στα οποία είχαν κάνει αίτηση το χειμώνα μέσω UCAS
 • δεν πήραν προσφορές από κανένα από τα 5 πανεπιστήμια στα οποία είχαν κάνει αίτηση