• Η απόκτηση του G.C.E. παρέχει στον υποψήφιο την δυνατότητα εισαγωγής σε ΟΛΕΣ τις σχολές ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ Πανεπιστημίου όχι μόνο της Βρετανίας αλλά και του Καναδά, Η.Π.Α., Αυστραλίας, καθώς επίσης και μερικών Ευρωπαϊκών χωρών. Επιπλέον, σε αρκετά πανεπιστήμια της Αμερικής, φοιτητές κάτοχοι των G.C.E., κερδίζουν μέχρι και έναν ολόκληρο χρόνο σπουδών.
  • Τα κορυφαία πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, όπως τα University of Oxford, University of Cambridge, London School of Economics, Imperial College, Edinburgh, St Andrews καθώς και άλλα πολύ καλά πανεπιστήμια απαιτούν την απόκτηση του G.C.E. σαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ τρόπο εισαγωγής στα τμήματά τους.
  • Αναγνωρίζεται διεθνώς ως υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προ-πανεπιστημιακό προσόν, ισοδύναμο του International Baccalaureate (ΙΒ), που παρέχει εξαιρετική προετοιμασία για πανεπιστημιακές σπουδές.
  • Αναγνωρίζεται παγκόσμια σαν στοιχείο ποιότητας και απόδειξης πραγματικής ικανότητας και κατάρτισης.
Ειδικότερα τα G.C.E. του Πανεπιστημίου του Cambridge - του οποίου το C.A.S.E. είναι εκπαιδευτικό και Επίσημο Eξεταστικό κέντρο - συνεχώς επιμελούνται, βελτιώνονται και αναπτύσσονται, έτσι ώστε να αναγνωρίζονται παγκόσμια σαν στοιχείο ακαδημαϊκής ποιότητας και υπεροχής για τους υποψήφιους φοιτητές των Βρετανικών Πανεπιστημίων.